Ungdommens Røde Kors

Ungdommens Røde Kors er Danmarks største humanitære ungdomsorganisation. Vi drømmer om et samfund, hvor ingen børn og unge savner anerkendelse og deltagelse i positive fællesskaber, og derfor hjælper vi børn og unge med problemer som ensomhed, misbrug, fattigdom og vold.

Hver sommer giver vi mere end 1300 børn en uges ferielejr. Vi støtter børn og unges skolegang med lektiecaféer og mentorprogrammer. Vi driver klubber og afholder idrætsaktiviteter i udsatte boligområder. Vi giver børn på landets asyl- og krisecentre en bedre tilværelse. Vi hjælper med at opbygge og udvikle ungdomsarbejdet i Afrika og Mellemøsten. Og vi sørger for, at børn og unge, der har det svært, får hjælp og kontakt med andre gennem telefon- og chatlinjer.

Vores ca. 4500 frivillige er kernen i vores arbejde. De får det bedste frem i børnene. De giver dem opmærksomhed, tid og en pause fra alt det svære. Det fortjener børnene, men de får det ikke altid derhjemme. På vores aktiviteter føler børnene nærvær fra de frivillige, de bliver lyttet til, og de får plads til at være børn. Læs mere om vores aktiviteter.